Strategiudvikling er essentielt (foto hansentoft.dk)

Strategiudvikling er essentielt (foto hansentoft.dk)

Når danske virksomheder skal tage kampen op på det internationale marked er strategiudvikling en nødvendighed. Kampen om markedet bliver hårdere, og der er ikke længere meget plads til at træde ved siden af.

En god strategi kan være altafgørende ikke bare for en virksomheds succes, men samtidig for en gentagelse af succesen. Samtidig skal strategien også kunne tåle opmærksomhed fra offentligheden i højere grad end tidligere.

I gamle dage blev en virksomhed oftest bedømt ud fra deres produkt eller service. Hvilket produkt var det, hvordan var kvaliteten, hvordan så det ud, hvordan duftede det eller hvordan føltes det. Virksomheden stod i baggrunden, imens det præsenterede sit produkt for målgruppen, som bedømte det ud fra dets egenskaber.

Tag bare et klassisk dansk produkt fra Bang og Olufsen. Deres produkter er verdenskendte for dansk design og god kvalitet, som skiller sig ud.

Behovet for strategiudvikling har ændret sig

I dag har forbrugernes opmærksomhed i mellemtiden ændret sig. Selvom der stadig er en opmærksomhed forbundet med selve produktet, så tilgår meget af opmærksomheden selve virksomheden. Med de nye muligheder for informationssøgning og vidensdeling gennem internettet er det ikke længere virksomheden, der fortæller om deres produkter, men forbrugerne, der udveksler informationer om produkterne indbyrdes, men også i høj grad informationer om selve virksomheden. Derfor er alt arbejdet, som ligger forud for produktet også blevet meget interessant for forbrugerne. Det kan for eksempel være, hvor meget miljøpåvirkning produktionen har, eller hvordan virksomheden behandler deres medarbejdere.

Med den nye informationsstrøm, som går udenom virksomheden, er der mere end nogensinde før behov for, at virksomheden lægger en klar strategi for, hvordan man tager sig ud i offentligheden, og hvordan man på bedste vis kan influere ens omtale.

Med disse nye muligheder følger også en ny form for strategiudvikling. Dette kan nogle gange kræve hjælp fra eksterne konsulentbureauer eller virksomheder, som har specialiseret sig indenfor strategiudvikling.

Se endnu mere om strategiudvikling her

Læs mere om startegiudvikling her:

Med den rette strategiudvikling kan du komme langt

Strategiudvikling mætter virksomheden med vækstpotentiale