Vil du være en del af de efterhånden 1 million danskere der handler med aktier? Så kan Nordnet være en rigtig god løsning for dig.

Nordnet er en seriøs handelsplatform, ja i virkeligheden den største i Norden i skrivende stund, og er i virkeligheden lykkedes med at holde både et stort udvalg af investeringer, og lave priser på at handle med samme.

Dansk Aktionærforening har kåret Nordnet som Årets Børsmægler hele 10 gange siden 2001, og platformen har opnået imponerende 700.000 kunder over hele Norden.

Nordnet appellerer til den almindelige investor, og det uanset om du har 10.000 eller 1 million du gerne vil have til at yngle, om du er risikovillig, eventyrlysten efter eksotiske markeder, eller blot vil holde dig til aktier i Danmark, så er der noget for enhver smag.

Se mere her

Oprettelse af en profil

Det er supernemt at oprette en konto med relativt lidt tidsforbrug og brug af oplysninger undervejs, hvis du går til Nordnets forside og vælger åbn en konto som det første, så udfylder du cpr og navn, hvorefter du kan logge ind med nemid.

Før du kan investere skal der være penge på kontoen, det gøres nemt ved at logge ind på kontrolpanelet, hvor du i hovedmenuen finder punktet ”Overfør penge”, så kommer informationer om kontonr. hos Nordnet frem, hvorefter du så går i din netbank og overfører penge, og kan derefter handle når pengene er overført.

Kom i gang med at handle

Nordnet er en ret intuitivt logisk platform, og dermed relativt nem at komme i gang med at bruge.

Hvis du ved præcis hvad du vil starte med at købe, så kan du søge efter et bestemt investeringsobjekt, hvor det kommer frem med det samme.

Hvis du ikke har bestemt dig endnu, så kan du gå til menupunktet “Børs og marked”, hvor du så kan vælge hvilken type du gerne vil se, og så kommer der lister frem med den type investeringer.

Yderst til venstre kan du så vælge at købe eller sælge, og har du ikke handlet endnu, så er det logiske valg at klikke køb, hvor du så skal udfylde antal, og så klikker du ”køb”, nu ejer du så det pågældende investeringsobjekt.

Det foregår på samme måde med stort set alle andre aktiver på platformen.

Indberetning til myndighederne

Det er desværre sådan, at hvis du tjener penge på at handle med aktier, så skal der betales skat af pengene, og det kan være sin sag at skulle beregne hvor meget du skal afregne med skattefar.

Men frygt ej, Nordnet er også her brugervenlig, for det der gør at du kan logge ind, nemlig nemid, det er også årsagen til at Nordnet pr. automatik kan indberette tallene til Skat, og du behøver derfor ikke at røre en finger i forhold til det.

Det samme gør sig gældende hvis du mod forventning lider et tab, så bliver det også indberettet, og du vil kunne fradrage tabet i fremtidig gevinst i efterfølgende år.