Går du rundt med en iværksætterdrøm i maven? Det er ikke alle som ønsker at arbejde for at realisere andres drømme – de vil snarere realisere deres egen. Flere og flere unge i Danmark starter egen virksomhed, og det er tegn på vækst, kreativ frihed og et stort mod. Ingen siger, at det skal være nemt at starte egen virksomhed.

Selvom du er dedikeret, skal du være forberedt på benhårdt og trættende arbejde. Det er ikke nok med bare en god idé – du skal også kunne sætte hjulene i gang, og det indebærer tit svære og kedelige administrative opgaver. Har du modet til at springe ud i det? Her er nogle tips til, hvordan du bliver en succesfuld iværksætter.

Vent ikke for længe – det rigtige øjeblik er nu

Selvfølgelig bliver du ikke iværksætter fra den ene dag til den anden, blot fordi du fik en god idé, mens du sov. Iværksætteri kræver, at du tænker dig godt om. Hvis du bare springer ud i det uden en plan, kan du nemt ende med at miste dine penge og dit gåpåmod. Dermed ikke sagt, at du skal have hele planen på plads med det samme. Venter du for længe med at realisere din drøm, kan du risikere, at det enten løber ud i sandet, eller at en anden får samme idé og fører den ud i livet for næsen af dig.

Vær modig men realistisk. Spørg dig selv, hvilke dele du har på plads nu, og hvordan du kan få de næste på plads. Kæmp ikke alene, men alliér dig med folk som har de kompetencer, som du mangler. Alle vil lave små fejl i starten, men jo hurtigere du kommer i gang, jo hurtigere kan du fange fidusen og rette op på de ting, som ikke kommer så let.

Vær ikke bange for at tage et lån

Det er ingen hemmelighed, at unge studerende ikke vælter sig i penge. Tro ikke at din iværksætterdrøm ikke kan lade sig gøre, bare fordi du ikke har en kæmpe børneopsparing. Uanset hvordan du vender og drejer den, så kan du ikke realisere din drøm helt alene. Vær ikke bange for at få hjælp af andre og for at tage et lån. Hvis du er på udkig efter et nemt og hurtigt lån, så kan PengePartner hjælpe dig.

Her kan du optage et lån uden sikkerhed, hvilket betyder, at du ikke behøver at stille noget i pant, når du ansøger om lånet. Hos en bank ville du skulle stille noget i pant, hvilket betyder at det er midaldrende mennesker med hus eller lignende, som kan få et lån. Hos PengePartner kan du stadig låne penge uden at være husejer. Derfor er et lån uden sikkerhed super nemt for den unge studerende, som har brug for lidt startkapital til sin nye virksomhed. Du kan endda låne pengene med det samme online, så du hurtigst muligt kan komme i gang med iværksætteriet.

Find inspiration i andre

Det er ofte ukendt farvand, som man havner i, når man er iværksætter. Der er ingen, der forventer, at du ved det hele fra start af. Derfor er det også godt at erkende, at hjælp fra andre ikke er et nederlag. Søg gerne inspiration på nettet fra andre unge med egen virksomhed. Hør andres iværksætterhistorier og bliv klogere på, hvordan man tackler fejl, økonomiske problemer, finder leverandører og håndterer udfordringerne som følger med at være ung iværksætter. Her er masser af gode tips at hente, og det er altid godt at have forbilleder, som man kan spejle sig selv i.

God fornøjelse med at være din egen chef – husk at nyde processen, selvom den i starten er lang, hård og krævende. Det giver pote i sidste ende!