Snyd ikke dig selv for videreuddannelse (foto viauc.dk)

Snyd ikke dig selv for videreuddannelse (foto via.dk)

Viden er magt. Magt til at kunne udfører sig arbejde på bedst mulige vis. Magt til at kunne lære fra sig overfor sine kollegaer og medarbejdere. Magt til at kunne håndtere alle de udfordringer, som altid vil dukke op, både på arbejdspladsen, men også i hjemmet.

Viden er en sjov størrelse, da vi alle i større eller mindre grad hele livet i gennem indsamler viden i alle former og mængder. Viden om hvordan man skal bevæge sig rundt i samfundet, både hvis man skal ud og argere i sociale sammenhænge med andre mennesker. Det kan også være, hvordan man bedst muligt klarer sig i en verden, hvor der er forskellige normer og mekanismer, som styrer verden og samfundet.

Andre gange er viden ikke større end simpel udenadslære, som på et tidspunkt blev givet videre til en gennem et familiemedlem eller fra en bageopskrift, da man første gang skulle lære, hvordan man bager et brød.

Mange måder til at få ny viden. En af dem er ved at deltage i kurser

Der er mange metoder og måder at indsamle ny viden i løbet af livet. Nogle er sporantiske lærdomme, som vi lærer allerede som barn. Dette kan for eksempel være, når man lærer, hvad tyngdekraften betyder, når man bevæger sig rundt og falder, eller at en kogeplade både kan være varm og kold.

En anden form for indsamling af viden er mere systematisk opbygget. Tit er undervisning samlet i en mængde og en kategorisering, som giver mening for den, som skal undervises. Dette kan for eksempel være forskellige fag, som geografi, matematik eller sprog, som alle omhandler nogle bestemte områder.

En af de andre måder at indsamle ny viden på er kurser. Disse kurser er ofte en del af en sammenhæng, hvor indholdet igen har noget med hinanden at gøre. Det kan for eksempel være et kursus i forbrændingsmotorer. Her er det nærliggende også at få noget viden om forskellige metaltyper, som kan bruges i opbygningen af en motor, eller hvordan benzin er sammensat

 

Se meget mere om dine muligheder med kurser her

 

Se flere af vores indlæg om kurser:

Amu kurser er populære som aldrig før

Amu kurser – har det noget at gøre med at bage?