Man kan altid videreudvikle sine kompetencer og lære nye (Foto: bupl.dk)

Man kan altid videreudvikle sine kompetencer og lære nye (Foto: bupl.dk)

Med en videreuddannelse bliver du skarpere til det, du allerede er god til. Med en videreuddannelse kan du prøver nye felter af indenfor din arbejdsverden. Med en videreuddannelse kan du udfordre dig selv!

Der findes videreuddannelser indenfor stort set alle former for jobs og uddannelser. Uanset om du er på sygehuset som sygeplejerske, jordmord eller læge. Om du passer landets børn i vuggestuer og børnehaver, lærer dem matematik i folkeskolen. Eller om du er manden, der står bag Storebæltsbroens tilblivelse. Der findes videreuddannelser til bagerjomfruen og ingeniøren. Det handler bare om at finde ud af, hvilken uddannelse du trænger og har lyst til at uddanne dig videre indenfor.

Videreuddan dig eller tag et diplom

En videreuddannelse er for dig, der har lyst til at lære mere. Til dig der har lyst til at løfte dig højere op af abstraktionsstigen og se nye perspektiver indenfor din faglige verden.

I videreuddannelse kræver typisk din fulde opmærksomhed for en periode. Hvis du ønsker stadig at beholde det job og den hverdag, du har netop nu, har du gode muligheder for det med en diplomuddannelse. Diplomuddannelsen er tilrettelagt således at du kan tage den deltid samtidig med, at du stadig arbejder eller foretager dig det, du gjorde i forvejen.

Til gengæld kræver diplomuddannelsen typisk også egenbetaling, og det er ikke sikkert, du kan tage den på fuldtid, selvom du gerne vil. Her er videreuddannelsen typisk kortere og mere komprimeret anlagt. Hvilken form for uddannelse, du vælger at kaste dig ud i, afhænger selvfølgelig kun af hvilke behov, du har.

Med en videreuddannelse åbner du nye døre til dit felt, du får muligheden for at se nye perspektiver og du får muligheden for at skue nye horisontlinjer.

Se mulighederne for videreuddannelse her