Organisationskultur (foto: hansentoft.dk)

Organisationskultur (foto: hansentoft.dk)

Man må ganske enkelt ikke undervurdere, hvor vigtigt det er at have en sund organisationskultur. Uanset hvilken organisation man er tilknyttet, er en sund kultur alfa og omega. I mange virksomheder og organisationer ved de ansvarlige ikke, hvad der går galt, når det går dårligt, og tror ofte at det hele handler om hårde tal og tørre facts. Det er dog langt fra altid tilfældet. Man kan få rigtig meget ud af at åbne øjnene op, for de store fordele der er at hente ved at kunne skabe en god organisationskultur. En sund kultur smitter nemlig af og skaber en helt klar synergieffekt. Derfor kan det ofte mærkes helt ud i de forskellige led af en virksomhed, hvis kulturen ændres til det bedre. I sidste ende kan det også lede til øget omsætning og ekstra salg. Det er i hvert fald noget, man som leder ikke må være blind for.

Positive kulturbærere er unikke og vigtige

Det er utrolig vigtigt at have nogle bærere af den kultur, man ønsker, skal være fremtrædende. Så længe man har nogle positive kulturbærere, så smitter dette nemlig i høj grad af. Det gør det især på nye. Har man nogle personer i sin virksomhed, der er bærere af en negativ og ukonstruktiv kultur, så har de nemt ved at smitte af på de nye. På den måde videregives den dårlige kultur, og det bliver således en ond spiral. Derfor er de positive kulturbærere netop i så høj kurs. De har magten og evnerne til at videregive og videreformidle de gode og vigtige værdier der hersker, og på den måde styrke virksomheden betydeligt igennem netop denne aktivitet.

Organisationskultur bør ikke undervurderes

Mange problemer kan løses i det organisatoriske – også langt flere problemer end man umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt at kende til nødvendigheden af en sund organisationskultur.

 

Læs meget mere om organisationskultur

 

Se flere indlæg om organisationskultur:

Styrk jeres organisationskultur og opnå fælles mål

Organisationskultur handler om at nå mål i fællesskab