Har du overvejet en akademiuddannelse? (foto viauc.dk)

Har du overvejet en akademiuddannelse? (foto viauc.dk)

En akademiuddannelse lyder fin og fornem. Men hvad er det egentlig? Hvad dækker det over?

Akademiuddannelsen er en del af de videregående voksenuddannelser, VVU, som læses på danske erhvervsakademier. Uddannelsen tager 1 år som fuldtidsstudium, men læses oftest i weekenderne som en videregående deltidsuddannelse, som du kan tage på 2-3 år.

For at blive optaget på en akademiuddannelse, skal du have 2-3 års relevant erhvervserfaring, en relevant gymnasial uddannelse eller relevant erhvervsuddannelse. Derudover skal du være klar på brugerbetaling for din videreuddannelse. En akademiuddannelse koster mellem 20.000 og 50.000 kr.

Akademiuddannelserne fordeler sig inden for en række fagområder: ”Det merkantile område”, ”Det tekniske område” og ”Sundhed, pædagogik og forvaltning”. Herunder er der i alt 17 akademiuddannelser at vælge imellem, men man skal selvfølgelig vælge en uddannelse under sit fagområde.

Seks ugers selvvagt akademiuddannelse som ledig

Et andet alternativ er, at man har ret til seks ugers selvvagt uddannelse, hvis man går ledig og er medlem af en a-kasse. Her kan man gennemføre nogle moduler fra akademiuddannelsen samtidig med, at man modtager dagpenge. Adgangskravene til modulerne er de samme som adgangskravene til selve akademiuddannelsen.

Det er altid en god idé at videreuddanne sig, og som ledig skal man sørge for at holde sig selv i gang. Enten via jobsøgning eller efteruddannelse. Eller begge dele. Med en akademiuddannelse videreudvikler man sine kompetencer, og det styrker selvfølgelig cv’et. Samtidig er det også et godt signal at sende, at man udnytter de muligheder, man har, for at gøre den situation man er havnet i, så optimal som mulig.

Man kan søge job samtidig med sin uddannelse og på den måde, kan man give sig selv tid til at komme ud af arbejdsløsheden. Seks uger er ikke meget, men det er trods alt noget. En mulighed, der er værd at tage.

Læs mere om muligheden for akademiuddannelse her