Der er altid brug for flere ledere (foto viauc.dk)

Der er altid brug for flere ledere (foto viauc.dk)

Ledelsen spiller en bærende rolle i enhver virksomhed. Uden god virksomhedsledelse kan man ikke forvente, at virksomheden kan klare sig igennem de udfordringer, som der helt naturligt vil opstå. Især i de senere år er det i forbindelse med den økonomiske krise blevet meget tydeligt, hvor katastrofale konsekvenser dårlig ledelse kan have. Derfor er det nødvendigt at være opmærksom på ledelsesudvikling, hvis man gerne vil opnå varig succes.

Forskellige former for ledelsesudvikling

Ledelsesudvikling er først og fremmest noget, der skal foregå løbende. Ledelsen skal være opmærksom på sig selv og på dem, der sidder med ansvaret for driften. Hvis der opstår behov for nye ledere eller nye ansatte generelt, så er det med at handle med det samme. Arbejdet med ledelsesudvikling ligger altså i høj grad hos ledelsen selv, og det er noget, som kræver åbenhed og ærlighed fra ledernes side. Det handler om at tage udfordringerne i opløbet, så de ikke senere viser sig at være uoverkommelige.

Det kan dog sagtens ske, at en ledelse får behov for en mere grundig gennemgang. Hér er ledelsesudvikling ikke noget, som virksomheden selv kan tage sig af. Man kan derimod få et eksternt coachingbureau til at arbejde med virksomhedens ledelse og slå ned på nogle konkrete arbejdspunkter.

I den forbindelse kan ledelsesudvikling foregå team-orienteret, hvor et helt lederteam får konkret vejledning ud fra virksomhedens målsætninger og måde at arbejde på. Det er meget virkningsfuldt i større virksomheder, hvor det er nødvendigt for mange ledere og afdelingsledere at snakke sammen. Det kan dog også være, at det er én leder med et stort ansvar, der har behov for at få en opdatering. Èn-til-én ledelsesudvikling bliver mere og mere udbredt, fordi det er en enorm økonomisk belastning, hvis man skal til at fyre en leder i stedet for at beholde vedkommende og få det bedste ud af situationen.

Klik her for at læse mere om ledelsesudvikling

Få mere information om uddannelse og kurser inden for ledelse:

Bliv en mester i projektledelse

Styrk dine lederevner med et kursus i ledelse

Uddan dig i projektledelse