Efteruddannlse (Foto: hk.dk)

Efteruddannlse (Foto: hk.dk)

Behovet for mere uddannelse kan opstå, hvornår det skal være i voksenlivet. Selvom man har en ungdomsuddannelse og en videregående uddannelse, så kan der nogle gange blive krævet mere af én. Det kan for eksempel være i tilfælde af jobsøgning, hvor der er mange om buddet. Den rigtige efteruddannelse kan hjælp dig godt på vej, og der er mange muligheder for at finde noget, som vil interessere dig.

Kurser – en del af efteruddannelse

Det er ikke alle kurser, man vil have gavn af at tage. Hvis man arbejdet målrettet på at blive kvalificeret til én bestemt type arbejde, bør man sætte sig grundigt ind i, hvad arbejdsgiveren kræver af én, og så derefter vælge den rigtige efteruddannelse. Tag eventuelt en snak med arbejdsgiveren eller rekrutteringsbureauet.

Nogle steder tilbydes mere uofficielle kurser, hvor man ikke får noget kursusbevis på den viden man har tilegnet sig. Dette kan ikke betegnes som ordentlig efteruddannelse. Videreuddannelse skal kunne dokumenteres til hver en tid ligesom alt andet uddannelse, og derfor skal man sørge for at vælge kurser, der udbydes af officielle uddannelsesinstitutioner.

Det kan være, at du slet ikke er klar over de muligheder for efteruddannelse, der er i nærheden af dig. Mange uddannelsesinstitutioner, det kan være universiteter eller højskoler, udbyder faktisk også efteruddannelse, udover selvfølgelig deres videregående uddannelser. Det kan endda være, at en skole du allerede har gået på tidligere, har et bredt udvalg af efteruddannelse. Det er altså besværet værd at undersøge dette nærmere.

Kurser kan godt koste lidt at tage. Meget kommer an på, hvilket hold man vælger, kursets varighed og hvad man bliver videreuddannet i. Værdien af efterudannelse skal dog ikke undervurderes, og der er også flere muligheder for at få forskellige former for økonomisk støtte.

Se mere om en efteruddannelse for dig her